ΑστρονομίαΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί αστρονόμοι εξερευνούν το σύμπαν» είναι ένας ευχάριστος και προσιτός τρόπος να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις βασικές έννοιες της αστροφυσικής και αστρονομίας.
Για πρώτη φορά συνδυάζεται η αστρονομία και η διαθεματική προσέγγιση STEAM σε προγράμματα για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Το πρόγραμμα ταξιδεύει τα παιδιά στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, στον ήλιο και τους δορυφόρους, παντρεύοντας την  επιστημονική ακρίβεια και τη φαντασία. 

Ταυτόχρονα καλλιεργείται η δημιουργικότητα των παιδιών μέσα από δραματοποιήσεις, ιστορίες από την παγκόσμια μυθολογία, πειράματα, κατασκευές και δημιουργία εικαστικών έργων. Μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης στην εξερεύνηση του σύμπαντος από τον άνθρωπο, πράγμα που τροφοδοτεί την περιέργεια και την αγάπη για περιπέτεια που χαρακτηρίζουν τα μικρά παιδιά. 

Το «Μικροί αστρονόμοι εξερευνούν το σύμπαν» είναι ένα πρόγραμμα που θα διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών μετά την κούραση και τον φόρτο των σχολικών υποχρεώσεων.

Αριστείδου 33, Γρεβενά
Τηλ. 2462306721, 6948278911 & 698 6659789